Larabello´s blogg

Larabello´s blogg

About the Blog

Bloggen kommer att handla Larabello´s kennel. Om hundarna, utställning men förmodligen rätt mycket av det dagliga livet med hundarna och livet i allmänhet.

Hoppas att du kommer att trivas på min blogg.

-26,6 grader Celisius

PyrenéerhundPosted by Renate Murken Tue, February 17, 2009 22:37:49

Det är minst sagt friskt ute, men rätt skönt (jag lovar, jag ljuger inte) har man bara tillräckligt med kläder, eller i alla fall kläder som är anpassade för ett liv här uppe i norra Sverige. Jag tror med största säkerhet att jag skulle ha saknat allt som finns här uppe om jag hade varit tvungen att flytta söderut. Vi åkte ned till Eskilstuna för att fira jul med pappsen och lillebror med familj. Jag packade inte ner min fjällräven eftersom det inte är "så kallt" i södra Sverige. Kikade på termometern innan jag gick ut med lurvet...döm om min förvåning... Jag har ALDRIG frusit mer än den gången i hela mitt liv. Jag konstaterade rätt snabbt att det nog beror på att det är fuktigare i luften där än vad det är hemma. - 10 grader i Eskilstuna är ungefär som när det är -25 grader här hemma. Från den stunden har jag förståelse för människor som inte varit norr om dalälven, när de tror att -25 måste vara en nära-döden-upplevelse. Jag menar om de utgår ifrån kylan som de har när det är -10 och sen tänker att temperaturen skall sjunka ytterligare 15 grader, då har jag full förståelse för att Norrland inte lockar dem. Nu är Norrland helt underbart på många sätt och vis, ok, jag kan erkänna att jag kan vara lite partisk i min bedöming. Jag säger inte att vi är bäst, däremot är vi en stor del av vår land (retas lite).

Visst, rent utställningsmässigt är det mer praktiskt att bo i södra delarna av landet, men jag tycker det är rätt trevligt att resa så det gör mig inte så mycket. Tåg är för övrigt väldigt bra socialträning för hundar.

Nu ska jag ta och nanna kudden, ha det bäst

Kram/Renate

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jessica Wed, February 18, 2009 20:24:35

Låter helt underbart med 26,6minus...Så länge man befinner sig i de norra delarna i vårt avlånga land. Vi hade imorse 13 minus här 5km från sveriges sydligaste udde. Helt underbart, för luften var torr och det kändes bara friskt så att säga. Nu snöar det och är 3minus men känns som 25 minus!!

Ha det bäst! Våren är på G. Kram Jessica& Co